[] Videos

Silat Kura-kura merupakan seni budaya rakyat di Hulu Terengganu. Kini silat ini masih wujud di Kampung Menerong, Hulu Terengganu. Ikuti laporan yang disediakan oleh adik Nur Amira Najwa Sallehuddin 11, pengacara/wartawan TVSKEPER, TV PSS SK Peroh, Ajil, Hulu Terengganu yang telah menyaksikan Silat Kura-kura di Expo Pembangunan Hulu Terengganu pada 20 April 2018.

AWANIJr merupakan inisiatif terbaharu Astro AWANI dalam menggalakkan pelajar-pelajar sekolah rendah dan menengah untuk menyumbang kreativiti mereka dalam bentuk penulisan dan multimedia.

Ada – ada je tau diorang ni nak mengenakan orang.. Kononnya nak buat magic last – last kantoi… Nak tengok macam mana trik diorang ni? Tonton video penuh ni.. #LayanJer #RealitiSinar #SinarKongsi

Program yang menyuguhkan berita atau informasi menarik dari dunia entertainment, di dalam dan luar negeri berdasar pada fakta dan informasi. Program ini juga akan membahas berita dari dunia musik, film, fashion, seni, biografi, dan event-event.

Like us on Facebook: https://www.facebook.com/netmediatama…
Follow us on Twitter: https://twitter.com/netmediatama
Follow NET. Entertainment News on Twitter: https://twitter.com/enews_net

Terms & Conditions http://bit.ly/1jAbOYj

Reog adalah salah satu kesenian budaya yang berasal dari Jawa Timur bagian barat-laut dan Ponorogo dianggap sebagai kota asal Reog yang sebenarnya. Gerbang kota Ponorogo dihiasi oleh sosok warok dan gemblak, dua sosok yang ikut tampil pada saat reog dipertunjukkan. Reog adalah salah satu budaya daerah di Indonesia yang masih sangat kental dengan hal-hal yang berbau mistik dan ilmu kebatinan yang kuat.

Subscribe Official NET. News Youtube Channel: https://www.youtube.com/OfficialNetNews dan ikuti berita-berita terkini di NET. News via streaming di: https://www.netmedia.co.id/live Follow…

You know how it is with most siblings, sometimes they can be your best friends and at other times they seem to be the first ones to drive you up the wall. Many siblings among our Team Singapore​ athletes, particularly in the Singapore Silat (Pencak Silat)​ team. We get these Pencak Silat​ siblings to tell on each other. Yes! Share those stories youll never get to hear.. Unless, you share the same roof! \r
\r
Singapore Silat Federation​ athletes will be in ion at SEA GAMES new​ starting 10th June, at Singapore Expo​.

Sport, Pencak Silat : art martial enseigné depuis 14 ans

La première chaîne mondiale d’information pour l’Afrique.

Les infos d’Afrique pour le monde, les infos du monde pour l’Afrique.